‘Wij dromen mee!’ was de boodschap die weerklonk op de afsluitparty van Koninklijke Mortsel volleybalclub toen de naamswijziging officieel werd bekendgemaakt. Koninklijke Mortsel Volleybalclub zal volgend seizoen verdergaan onder de nieuwe naam: MORTSEL VOLLEY ANTWERPEN!

Het gebeurt niet vaak dat een club als de onze zijn naam wijzigt, maar hiermee willen we echt wel benadrukken dat volleybal in onze regio leeft, aldus Jef Van Looveren, bestuurder van het nieuwe Mortsel Volley Antwerpen. De laatste weken spreekt iedereen in het Antwerpse erg voorzichtig over ambitie en doelen, met de financiële zorgen van onze partnerclub Topvolley Callant Antwerpen. Echter nu de stad Antwerpen te kennen heeft gegeven dat ze de hand reiken voor de toekomst van topvolleybal in onze regio, vinden wij het als trouwe partner gepast om dit nog een keertje extra te benadrukken.

Mortsel Volley Antwerpen heeft natuurlijk ook zijn eigen redenen om haar naam te wijzigen na 62 jaar. Vorig seizoen nog speelde ons damesteam van Mortsel kampioen in liga B en dwong zo de promotie af voor een nieuw Antwerps verhaal, namelijk de dames van Callant Antwerp Ladies VT. Vele hadden de perceptie dat dit een noodgedwongen keuze was voor onze club, het wordt dan ook tijd dat we deze perceptie zelf doorbreken en onze huidige projecten extra in de verf zetten met onze nieuwe naam. Zo speelt volgend seizoen ons ‘nieuw’ eerste damesteam in eerste divisie, na onmiddellijk het voorbije seizoen de promotie af te dwingen in hun reeks.

Daarnaast zetten we met ons eerste herenteam de ingeslagen weg verder en blijven we ook hier inzetten op een goede mix van eigen jong en oud volleybalgeweld in de landelijke reeks. Investeren in kwaliteit is dan ook erg belangrijk en met trainers als o.a. Geert Verreth, Alex Caremans, Michel Haesevoets, Christof Van Goethem, Gilles Rousseaux en Tim Follaets, allemaal gekende namen in de Antwerpse volleybalwereld, houden we ons ook aan die belofte. Als ik me niet vergis, worden we zelfs de eerste jeugdclub in de regio die een toptrainer halftijds in dienst neemt. Met Michel Haesevoets, ex-liga A speler van Topvolley Antwerpen, kunnen ook de ouders van onze jongste leden er zeker van zijn dat ze veel zullen bijleren op de trainingen.

Een laatste reden om onze naam te wijzigen is onze rol als club in de regio Antwerpen. We willen samen met de andere Antwerpse clubs zoveel mogelijk jongens en meisjes motiveren om te starten met volleybal. Het kan niet dat talentvolle jongens en meisjes de weg naar onze mooie sport niet kunnen vinden in de stad waar de laatste jaren telkens bijna 15.000 mensen in het sportpaleis de bekerfinales willen volgen. We zijn er zeker van dat we hier ons steentje in kunnen bijdragen en stappen dan ook mee in het regioproject van Volley Vlaanderen.

Daarnaast starten we ook zelf met een eigen startersproject, in samenwerking met Oxaco BVC Antwerpen en Osta Berchem, om verschillende keren per week op gekende locaties volleybaltrainingen aan te bieden aan de jongsten. Wie weet spelen we dan over enkele jaren opnieuw kampioen in de landelijke reeksen als Antwerpse regioclub, het zou een mooie droom zijn! In ieder geval zijn alle kinderen van 7 tot 12 jaar meer dan welkom op onze proeftrainingen op woensdag 13 & 20 september om 17u30 in onze sporthal ‘den Drab’ in Mortsel. Wij gaan ervoor…#MortselVolleyAntwerpen!