Wat is volley ameland ?

Een spetterend zomerkamp voor- en door volleyballers. Dat is Ameland. Een traditie binnen onze club en reeds jaren een voltreffer. Plezier maken, spelen, volleyballen maar nog veel meer dan dat. Nieuwsgierig ? Lees dan verder.

WAT IS VOLLEY AMELAND ?

VOOR WIE ?

Over AMELAND

Ameland is uit het westen gerekend het vierde bewoonde Nederlandse Waddeneiland en behoort tot de provincie Friesland. De Waddeneilanden vormen de grens tussen de Noordzee en de Waddenzee die aan de zuidkant van de rij eilanden ligt. De bewoners worden Amelanders genoemd. Ten westen van Ameland ligt het Borndiep met aan de overkant Terschelling, en in het oosten is bij helder weer nog net het nabijgelegen eiland Schiermonnikoog te zien. Ameland bestaat voornamelijk uit zandduinen. Ten oosten van Buren ligt het Oerd, een drassig gebied waar veel vogels leven en waar het zeewater via een aantal geulen vrijelijk in- en uitstroomt. De totale strandlengte is 27 km en de totale lengte van de fietspaden is 100 km. Op Ameland wordt geen Fries, maar Amelands gesproken, een mengdialect dat verwant is aan het Stadsfries. In tegenstelling tot alle andere waddendialecten is het Amelands nog zeer vitaal. De bewoners worden Amelanders genoemd. Bij Nes, aan de zuidkant van Ameland, liggen de veersteiger en de jachthaven van het eiland. De jachthaven is een van de zeventien waddenhavens en wordt beheerd door Stichting Jachthaven het Leyegat. De haven is geopend van 1 april tot 1 november. Bij laagwater is de haven alleen voor kleine schepen aan te varen vanwege de geringe diepte van 0,60-0,80 m bij de haveningang. De aanvaarroute door de Reegeul is recht en bebakend. De haveningang bevindt zich aan de oostkant van de veerbootsteiger. Vanaf de Reegeul moet rekening gehouden worden met af- en aanvaart van veerboten en rondvaartboten. Droogvallen kan op verschillende plekken, bijvoorbeeld ten oosten van de jachthaven. De haven heeft drijvende steigers met stroomaansluiting, een havenkantoor met meteo- en getijde-informatie en sanitaire voorzieningen.

Meer info over Ameland kan je vinden op de website van de gemeente: www.ameland.nl.

Ons verblijf

Na vetrek komen we na een busrit van ongeveer vier uur aan in Holwerd. Daar vertrekken we met de veerboot en zetten we koers naar Nes, Ameland. Zoals echte sportvrouwen en –mannen gaan we natuurlijk met de fiets naar onze verblijfplaats (Onze bagage laten we wel voeren…). Een goede manier om de omgeving te leren kennen! Na onze eerste fysieke inspanning arriveren we op de kampeerboerderij van Bakker, dat gelegen is in het kleinste dorpje van Ameland: Ballum. Op het terrein van Bakker is er een groot grasveld aanwezig om ons uit te leven en voldoende ruimte om buiten te eten. Op deze manier we willen zoveel mogelijk genieten van de mooie natuur!

In de boerderij zijn er negen slaapkamers van zes of acht personen voorzien. De verdeling van de slaapkamers gebeurt op basis van leeftijd. Wanneer we allemaal ons bed hebben gekozen en we zijn geïnstalleerd, beginnen we aan onze eerste maaltijd die onze fantastische keukenploeg heeft bereid. We zitten aan vier verschillende tafels in één grote zaal: ambiance verzekerd! Na het eten kan het kamp echt beginnen en trekken we meteen op pad voor ons eerste spel! Op die manier leren we elkaar allemaal beter kennen!

De volgende dagen zien er ongeveer als volgt uit:

7u30                Opstaan!
8u00                Ontbijt
8u30                Taken (afwas, vegen, tafel dekken, aardappelen schillen)
9u30-11u30    Training
12u30               Middageten
13u                    Taken
13u30               Platte rust!
14u30               Spel in het bos, in de duinen, op het strand of op het grasveld
18u30               Avondeten
19u00               Taken
19u30               Avondactiviteit (Spel, Lopen, …)
21u30-22u30  Slaapwel…

Deze planning is voor ons een richtlijn. Hoe onze dag er echt uit ziet, hangt af van de omstandigheden. Zo zijn de eilandgebonden activiteiten afhankelijk van eb en vloed en van de weersomstandigheden.

Heb je graag nog meer informatie over ons verblijf? Neem dan een kijkje op www.groepsverblijfbakker.nl.