Logo lang KMVC

Mortsel Volleybal Club werd gesticht in 1955 als feitelijke vereniging en werd omgevormd tot een vzw in 1989. Vanaf 2005 voert zij de titel van Koninklijk. Zij is de oudste club van de provincie Antwerpen, aangesloten bij de Vlaamse Volleybal Bond van het Koninklijk Belgisch Volleybal Verbond. De club neemt een voorname plaats in in het volleybalgebeuren dank zij het niveau, het aantal leden en het aantal ingeschreven ploegen in de competitie.

Zowel onze dames als de heren teams acteren al jaren op een constant hoog niveau: onze “eerste” heren ploeg speelt dit seizoen in 1ste divisie en onze dames spelen in 1ste nationale reeks (net onder ereklasse dus). Daarnaast zijn er dames- en herenploegen actief in provinciale en gewestelijke reeksen. Daarbuiten hebben we ook 4 ploegen actief in het Sporta volleybalverbond en kunnen ook recreatiespelers hun gading vinden.

Een volledig overzicht van onze clubgeschiedenis in het bestek van deze voorstelling zou ons te ver leiden en daarom beperken we ons tot enkele hoogtepunten uit onze rijke geschiedenis :

  • 1960 – Heren promoveren naar de nationale reeksen.
  • 1974 – Opriching dames en jeugd werking
  • 1986 – Herenploeg promoveert naar eerste Divisie en wint Beker van Vlaanderen.
  • 1987 – Oprichting Antwerpse Volleybal School. Specifieke jeugdopleiding resulteert in ettelijke successen in zowat alle jeugdcategorieën tijdens de provinciale, landelijke en nationale kampioenschappen van jaren negentig.
  • 1995 – Damesploeg promoveert naar Belgische Ereklasse
  • 2008 – Opstart jeugd-project “Camilkasa” m.m.v. Camille Paulus jeugdsportfonds van de provincie Antwerpen.
  • 2010 – Opstart Antwerpse Volleybal Academie i.s.m. Topvolley Precura-Scheldenatie Antwerpen.

U leest het – onze club is een degelijke waarde in het Antwerpse volleybalgebeuren en een aantrekkingspool in onze regio – waar jeugdopleiding en spelen op hoog niveau hand in hand gaan.

De ambitie van het bestuur voor de komende seizoenen bestaat er in om de prestaties van onze beide fanionteams naar een hoger niveau te brengen. We willen dit vooral doen op een gezonde manier en blijven dus werken aan een club met een stabiele structuur die gevoed wordt vanuit een stevige basis, namelijk onze jeugd.