Als club hechten we belang aan gezond sporten en daar hoort uiteraard ook bij dat we nadenken hoe we omgaan met onze planeet. We willen onze leden dan ook oproepen om met ons na te denken hoe we onze gezamelijke ecologische ‘sport’afdruk kunnen verminderen.

  • Samen Uit, Samen Thuis: Probeer tijdens uitwedstrijden te carpoolen. Samen rijden is leuk en bevordert ook de teamgeest.
  • Strappen Mag:  Stappen of trappen kan ook voor de wekelijkse verplaatsing naar de training. Het is gezond en is tevens een goede opwarming.
  • Drinkbaar Water:  Drinken is belangrijk bij inspanning. Aangezien uit elke kraan lekker fris water komt, is het drinken van kraantjeswater in hervulbare flessen een prima alternatief voor gewoon flessenwater. Waarom niet afspreken in de ploeg dat jullie allemaal water meebrengen om zo het (verplicht) aangeboden flessenwater niet gebruikt ?
  • Doe die deur dicht:   Verwarmen kost geld, maar ook koelen kost geld.  Let er op dat je bij het tappen in onze cafetaria, of bij werkzaamheden in de keuken, je de deuren van de ijskasten snel sluit.
  • De Wekelijkse Was:  Als onze wedstrijdtruitjes dienen uiteraard elke week gewassen te worden. Misschien ook even nadenken op welke temperatuur je dit best kan doen ?  Misschien ideaal om die eco-knop op je wasmachine uit te proberen ?

Als je nog tips hebt, stuur ze maar door naar het bestuur !